Detta formulär är stängt för nya inlägg.

Du är här

Rom

Med anledning av den rådande situationen i Italien har vi fattat beslutet att ställa in Assistenternas resa till Rom. Samtliga resenärer kommer få sin resa återbetalad.

Med lite drygt en månad kvar till vår tänkta avresa fattar vi det trista beslutet att ställa in årets Assistentresa till Rom. Vi har följt utveckligen i Italien de senaste veckorna och konstaterar idag den 3:e mars att situationen i landet är för problematisk för att vi ska vilja genomföra en resa.

Idag har drygt 2500 människor insjuknat till följd av det nya coronaviruset i Italien. Byn Fiumicino som ligger vid Roms flygplats, konstaterade idag sitt första fall och regionen Lazio där Rom ligger har idag 17 bekräftade fall. Oavsett vad vi som vuxna ledare eller våra unga resenärer har för tankar om spridningen av detta virus så medför en resa till ett såpass drabbat land en del svåra frågor och dessutom eventuella praktiska problem. Det är dessa tankar och farhågor som får oss att fatta detta beslut. 

Vad händer nu?

Vi förstår att detta påverkar de 25 ungdomar som planerat för en resa till Rom. Vi förstår även att det kan få konsekvenser för de 25 familjer som planerat för sin eventuella ledighet kring påskhelgen. Vi kommer inte att kunna erbjuda någon motsvarande resa nu till påsk. Istället kommer vi att lägga all vår energi på följande:

  • I dagsläget har Utrikesdepartementet inte utfärdat någon avrådan från resor till Rom vilket gör att Prästgården kommer att göra en otroligt stor ekonomisk förlust till följd av vårt beslut. Vi kommer att arbeta hårt för att få hjälp av både vår resebyrå och hotellet nere i Rom men vi räknar tyvärr kallt med en stor ekonomisk förlust.
  • Detta ekonomiska bakslag påverkar naturligtvis inte den betalning ni gjort för resan! Vi kommer att återbetala samtliga resenärer den summa ni valde att betala.
  • Det som är viktigast för oss just nu är dock att med begränsade ekonomiska resurser och väldigt lite tid erbjuda alla våra 25 ungdomar ett plåster på såren; om vi väljer att inte resa till Rom så får väl Rom komma till oss i Prästgården. Vi tänker oss kanske en övernattning i vårt fantastiska hus, pizza och pasta och allt annat vi kan inspireras av från vårt planerade resmål.

Mer detaljerad information om detta evenemang kommer framöver och tills dess ber vi om ert tålamod och er förståelse.

Har ni frågor om vårt beslut eller funderingar kring er återbetalning så hör av er till Andreas Rångeby på andreas.rangeby [at] svenskakyrkan.se eller 0704-107117.