Du är här

Följ med på pilgrimsresa till det heliga landet!

Landvetter Härryda pastorat planerar nu en resa till det heliga landet den 2-9 oktober 2018. Missa inte detta fantastiska tillfälle att själv få besöka några av bibelns mest kända platser.

Vi gör en rundresa i det förlovade landet! Vi tar del av judarnas historia och vandrar i Jesu fotspår. Vi besöker de heliga platserna för att uppleva och få en djupare förståelse av det som hände i historien. Med Bibeln som guidebok och med hjälp av vår duktiga lokala guide och svenske kaplan och reseledare, Peter Bratthammar, får du uppleva de bibliska platserna på ett djupare plan. Dagligen firas mässa på heliga platser.


Program

2/10  

Morgonmässa på flygplatsen. Vi flyger vid 11-tiden från Landvetter och landar i Tel Aviv och välkomnas av vår svensktalande guide. Första natten bor vi i Tel Aviv - Hotel King Solomon Netanya

3/10  

På Karmelbergets ”topp” får vi en hänförande utsikt över Jisreelslätten m.m. Här vid Muhraka kämpade Elia mot Baals präster. Sedan besöker vi de viktigaste platserna i Nasaret och framför allt den mäktiga Bebådelsekyrkan. Vi bor två nätter i  Tiberias  – Hotel King Solomon Tiberius

4/10  

Vi kommer denna dag att hålla oss runt Gennesarets sjö med bl a Tabgha där Petrus fick bekänna Jesus efter uppståndelsen. Här firar vi mässa. Vi besöker Kafarnaum där Jesus bodde under sin aktiva tid, vi gör en härlig båttur på sjön mm. Besök på Saligprisningarnas berg ingår också.

5/10  

Vi åker söderut genom Jordandalen, stannar till vid dopplatsen, där vi firar mässa, och kommer sedan till den mäktiga Masadaklippan. Sedan till Qumran för att se ruinerna efter klostret och platsen där man hittade Döda Havsrullarna 1947. Tillfälle till bad i Döda Havet innan vi styr upp mot Betlehem. Vi bor två nätter i Betlehem - på Hotel Ararat. 

6/10

I Bethlehem. Vi besöker Födelsekyrkan och sedan Herdarnas äng. Vi besöker Nattvardssalen på Sions berg och St Peter i Hanegället, platsen där Petrus förnekade Jesus. Tillbaks till hotellet i Betlehem.

7/10  

Dagen börjar på Olivberget med den fantastiska utsikten över staden. Vi vandrar Hosiannavägen via Dominus Flevit-kyrkan (Herren gråter) ned till Getsemane örtagård och kyrkan där. Mässa firas. Därefter Lejonporten, där kyrkans förste martyr stenades. Vi vandrar vidare till S:t Anna kyrkan, där Betesdadammarna ligger. Sedan börjar vi vår långfredagsvandring tillsammans med den lidande Jesus längs Via Dolorosas 14 stationer, där Gravkyrkan/Uppståndelsekyrkan är den sista stationen. Vi bor två nätter i Jerusalem  - Hotel Caesar.

8/10  

Vi besöker förintelsemuseet Yad Vashem. Efter denna starka upplevelse får vi uppleva ett stilla besök med mässa i Trädgårdsgraven, en härlig och fridfull plats. Därefter fri tid i Jerusalem.

9/10  

Vi tar avsked av Jerusalem och kör till Ben Gurions flygplats. På kvällen är vi åter på hemmaplan.


Priser

Pris: 14 390 kronor.

Enkelrumstillägg: 3 720 kronor.

Allt detta ingår:

 • Reguljärflyg Göteborg till Tel Aviv
 • Del i dubbelrum på hotell med frukost
 • 7 middagar
 • Utflykter, entréer och sightseeing enl. program
 • Svensktalande lokal guide.

Tillkommer: Måltidsdrycker, dricks till chaufför och lokalguide, cirka USD 8 per dag. 


Resevillkor

 • Anmälningsavgiften är 1000 kronor. Pengarna sätts in på BG 213-8642. Du kan också skicka beloppet med Swish till nummer 123 122 34 45.
 • Skriv: "Israelresa" samt namn på anmälda resenärer.
 • Slutbetalningen skall göras senast 3 september 2018.

Avbeställningskostnad 

Resenären har rätt att avbeställa resan enligt följande: 

 • Mer än 30 dgr före avresa: Anmälningsavgiften
 • 30 – 9 dgr före avresa: 50 % av resans pris
 • 8 dgr eller mindre före avresa: 100 % av resans pris

Avbeställningsskydd kan tecknas i samband med bokning och betalas tillsammans med anmälningsavgift. Det kostar 650:- och skyddar mot avbeställningskostnader vid annullering, med undantag för kostnaden för avbeställningsskyddet. Gäller vid egen och nära anhörigs sjukdom.

Inställande av resa kan ske vid färre än 21 anmälda deltagare. 

I programmet angivna Hotell kan bytas mot likvärdiga. 

Kostnadsförändringar 

Priset kan ändras p.g.a kostnadsökningar som beror på: 

 • ändringar i transportkostnader 
 • ändringar i skatter, tullar eller avgifter 
 • ändringar i valutakurser 

Resegaranti 

Exodus Resor har hos Kammarkollegiet ställt lagstadgad resegaranti

Välkommen med!


Kontaktuppgifter Exodus Resor:

Vasagatan 27, 573 31 Tranås, Tel. 046-140590, E-post: info [at] exodusresor.se, www.exodusresor.se