Du är här

Rekordkonfirmation i Landvetter!

Rekord! Aldrig tidigare har så många konfirmerats i Landvetter Härryda pastorat som i år. Därför blev det också en fantastisk dag på strandängarna vid Gröensjön, när hundratals människor samlades för att se sina barn och barnbarn konfirmeras.

Svalkande vindar och strålande sol innebar perfekt väder när de hundra konfirmanderna tågade ut från Landvetter kyrka, gick längs med kyrkogårdsgångarna, vandrade in i folkhavet av väntande släktingar, för att till sist sätta sig på sina platser på den stora scenen som ställts i ordning för dagen. På scenen satt ett vältrimmat band som ackompanjerade såväl psalmer som konfirmandernas egna framträdanden. 

 

Ett fantastiskt år tillsammans

Under året som gått har konfirmanderna haft en fantastisk tid tillsammans. Under ett år har man tillsammans fått tänka, prata, diskutera och fundera kring hur vi människor kan göra skillnad, hur resan från mörker till ljus ser ut och hur Gud kan stå i centrum för ett gott liv. Under förmiddagen, före själva konfirmationen, redovisade konfirmanderna sina tankar och reflektioner i form av olika utställningar, utspridda i såväl kyrkan, Gröenkapellet som i Prästgården. Precis som själva konfirmationen var utställningarna synnerligen välbesökta och genuint intresse och fascination visades från besökarnas sida. 

Vädret på bästa humör

Nu har alltså dessa fantastiska konfirmander fått ta emot nattvarden under den strålande, livgivande solen och mängder av dagens besökare fick vid olika stationer även de ta emot brödet och vinet. Konfirmandernas glädje och stolthet var inte att ta miste på och församlingens team kunde när dagen gick mot sitt slut andas ut och stolt konstatera att allting gått enligt planerna - till och med vädret var på bästa humör. 

De som ska leva i Landvetter och Härryda får träffas redan som unga

Dessa underbara konfirmander. Att få träffas, umgås, lära känna varandra under ett härligt år. Få prata om livets stora och ibland svåra frågor. Vad betyder inte sånt för en ung människas utveckling? Och vad betyder det inte för ett lokalsamhälle som Landvetter, att många av de människor som i framtiden ska bo och verka här lär känna varandra, att de får diskutera skillnaden mellan gott och ont, rätt och fel, vad som är schysst och inte schysst? 

Välkommen tillbaka till alla som vill bli assistenter

Nu är det sommarlov på riktigt och dags för alla att vila ut. Tack till alla familjer som kom och förgyllde dagen. Tack till alla som hjälpt till med arrangemanget och - framför allt - tack till alla er konfirmander! Välkomna tillbaka som assistenter nästa år! 

Text & foto: John Fahlnaes


Rescensioner...

Dessa underbara omdömen inkom efter artikelns publicerande från en av besökarna på denna fantastiska konfirmation och vi har fått tillstånd att publicera dem:

  • Farfar från Mariestad 84 år: "Jag fick lära mig mycket idag som jag kommer att berätta för mina vänner när jag kommit hem."
  • Moster 45 år, kusiner 13 och 11 år från Stockholm: "Tyckte det var mycket imponerande och vilket arrangemang."
  • Min hustru mormor och jag själv morfar 72 år från Lidköping: "Verkligen en minnesrik dag och ett fantastiskt arrangemang på så många sätt."