Du är här

Vigselinspiration i Landvetter kyrka

Just nu går många av årets blivande brudpar i planeringstankar. På Svenska Mässan i Göteborg hålls en bröllopsmässa 15–17 februari. I vår kyrka i Landvetter förbereder vi oss också inför vigselsäsongen.
Rosor och noter.
– Att komma hit den 17 februari är ett bra tillfälle att se lokalen och lära känna kyrkan. Hela rummet är på något sätt en inspiration, säger Peter Bratthammar.

Inför en vigsel behöver det göras ett stort antal val. Vilken musik ska spelas? Hur många gäster får plats utan att den intima känslan försvinner? Detta kommer du att få en chans att fundera på den 17 februari när det är dags för den årligt återkommande inspirationskvällen i Landvetter kyrka. 

Kyrkoherde Peter Bratthammar, vad finns det för bröllopstrender just nu?

– Gällande musiken är det vanligaste och mest klassiska Wagner in och Mendelsons bröllopsmarsch ut. Det är ju ganska traditionellt, men det är roligt om man vill göra det personligt och det vill vi förstås inspirera till. 

Även vigselns längd och storlek är något som går i vågor. För några år sedan var trenden att hålla vigselakten liten och sparsmakad, men nu börjar det stora och pampiga komma åter. Samtidigt fortsätter det personliga att spela stor roll.

– Man vill hitta på så mycket som möjligt och i bland kan akten ta upp till en timme. Men jag kan också göra ett bröllop på en kvart.

Peter ser tydligt att många värdesätter det personliga genom att välja speciella låtar och vill även vara med och påverka hur kyrkan ska se ut.

– Att komma hit den 17 februari är ett bra tillfälle att se lokalen och lära känna kyrkan. Hela rummet är på något sätt en inspiration. 

Tid: 17 februari klockan 18.00

Plats: Landvetter kyrka

Präster: Peter Bratthammar och Jörgen Magnusson

Musiker: Gustaf Malmsten, Heléne Jonsson medverkar med violin och sång