Du är här

Församlingen i media

Härryda-Posten

Härryda-Posten gjorde artikelserie om kommunens församlingar

Under våren gjorde Härryda-Posten en mycket fin artikelserie om församlingarna i Härryda kommun. Vi tycker att det är jättebra och viktigt att det finns en lokal nyhetsförmedlare som kan spegla lokala förhållanden på detaljnivå, såsom Härryda-Posten har gjort. Här nedan hittar du länkar till artiklarna om Landvetter-Härryda pastorat, Råda församling och Björketorps församling.


Härryda-Posten

Barn och unga är motorn!

Landvetter Härryda pastorat har i flera år satsat mycket på barn och unga. 2015 var det ca 75 procent av de unga medlemmarna som konfirmerade sig. – De är vår stora framgångssaga, säger kyrkoherde Peter Bratthammar. 


Härryda-Posten

Kyrkliga inslag ska vara frivilliga

Kyrkan i Landvetter driver fritidshemmet Duvan. Nu har kommunen krävt att församlingen ser över sin verksamhet så att den inte är kyrklig. Och församlingen har åtgärdat detta.


Härryda-Posten

Festligt när Landvetter firade Nationaldagen

I Härryda-Posten skrev man trevligt och informativt om pastoratets nationaldagsfirande 2016. Det blev en fantastisk dag med fint väder och ståtlig invigning av Farmor Lillys Äventyrsskog.


Härryda-Posten

Thomas di Leva kom med solen på Nationaldagen

Härryda-Posten bevakade församlingens populära nationaldagsfirande 2015, en återkommande tradition som är en verklig folkfest som kyrkan arrangerar för att stärka banden mellan människor på bygden.


Härryda-Posten

100 procent av föräldrarna nöjda med Solbackens förskola

100 procent nöjda brukare hos Solbackens förskola! Det blev facit när den stora brukarundersökningen gjordes bland Härryda kommuns alla vårdnads­havare med barn i förskola och familjedaghem i Härryda kommun.


Härryda-Posten

Grön flagg för Solbacken

Läs artikeln i Härryda-Posten om hur Solbackens förskola nu uppfyllt kriterierna för Grön flagg från stiftelsen Håll Sverige rent.


Härryda-Posten

Hjälper andra genom kriser

Genom kriser växer vi oss starkare. Detta har diakonen Gunilla Gjöthlén fått erfara bittert. Men utan sina erfarenheter av förlust hade hon inte varit där hon är i dag.


Härryda-Posten

Biskopen på besök

Förra veckan gjordes [vecka 3, 2013] en biskopsvisitation i Landvetter Härryda församling. Facit blev att biskopen Per Eckerdal och hans kollegor tycker att församlingen sköter sig bra.


Härryda-Posten

Diakoner möter allt fler fattiga

Församlingens Diakoner Gunilla Gjöthlén och Anna Djurbäck slår larm när allt fler fattiga söker sig till kyrkan för att få hjälp.


Göteborgs-Posten

Lång kö till kristet fritids

Efterfrågan på kristet fritids ökar. Och kyrkan i Landvetter vill gärna ta emot fler barn.


Härryda-Posten

Döda behandlas som sopor 

Kyrkoherden Peter Bratthammar är orolig över tendensen att fler och fler begravs utan ceremoni.
– Det är så nära sophantering man kan komma, säger han.


Webbradio - sr.se

Peter Bratthammar: ”Det är ingen sophantering”

Ljudklipp: Allt fler göteborgare begravs utan någon som helst ceremoni. De får en så kallad direkt begravning, och kallas därför för "direktare". Och det här är så nära sophantering som man kan komma - det säger Peter Bratthammar som är kyrkohede i Landvetter- och Härryda församling.


Sveriges Radio

Allt fler skickas direkt i graven

Många göteborgare begravs utan varken urna eller ceremoni. Allt fler göteborgare begravs utan någon som helst ceremoni. De får en så kallad direkt begravning, och kallas därför för "direktare".
– Det här är så nära sophantering som man kan komma, säger Peter Bratthammar, kyrkoherde i Landvetter- och Härryda församling.


Tidningen Dagen

Allt fler skickas direkt i graven

I Göteborg blir det allt vanligare med så kallad direkt begravning. Ingen ceremoni, den döda läggs i en enkel kista, körs direkt in i krematoriet och ut i minneslunden.