Du är här

Gudstjänster

En viktig del av konfirmandtiden är gudstjänsten. Gudstjänsten har alltid varit en plats där människor möts. Här får alla livets känslor plats – alltifrån sorg till bubblande glädje! I gudstjänsten möts vi, ser varandra och får uppleva att vi tillsammans delar kristen tro! Konfirmanden, småbarnsföräldern, människor mitt i livet, pensionären alla har vi en självklar plats!

Vi vill att ni som konfirmerar er deltar i minst tio stycken gudstjänster under ert konfirmandår dessa bockar ni av på ert gudstjänstkort genom att be någon av personalen i kyrkan signera efter gudstjänsten. Dessutom behöver ni gå på minst en jul- och två påskgudstjänster för att få en bild av hur kristendomens två viktigaste högtider firas.

Här nedan kommer vi inom kort lista ett antal gudstjänster som vi rekommenderar. Det går bra att besöka andra kyrkor än de i Landvetter och Härryda, Svenska kyrkan finns över hela världen så det finns alltid en kyrka att besöka, se gärna Svenska Kyrkan i Utlandets hemsida. Är du till exempel bortrest under jul eller påsk, vill vi gärna att du försöker hitta en kyrka där du kan uppleva denna högtid.

Har du svårt att hinna med att gå på gudstjänster på grund av till exempel ett aktivt idrottsengagemang? Hör i så fall av dig så hittar vi en lösning som passar ditt schema: Jörgen Magnusson, jorgen.magnusson [at] svenskakyrkan.se


Lista på gudstjänster vi rekommenderar

Här kommer vi inom kort att lista ett antal gudstjänster som vi rekommenderar. Utöver dessa har vi varje ojämn vecka en lite kortare gudstjänst med nattvard kallad PAX-mässa kl 19:00 i Landvetter Kyrka. Hit är du varmt välkommen, Prästgården är öppen innan.

 


Bra att veta om gudstjänsterna

Vad betyder det när det står mässa? - Betyder att det är en gudstjänst med nattvard, t ex Högmässa

Vad betyder familjegudstjänst/Gudstjänst för stora och små? - Betyder att det är en gudstjänst speciellt anpassat för barn och familjer

Hur lång är en gudstjänst? - Det är lite olika, en "vanlig" gudstjänst på söndagar är ca en timma, en familjegudstjänst är ofta kortare runt 45 minuter och en PAX hamnar runt en halvtimma.


Prästgården öppen på tisdagar

Varje tisdag är prästgården öppen för konfirmander och assistenter mellan kl 15:00 - 20:00. Passa på att komma hit direkt efter skolan innan till exempel Paxmässorna för att ta en toast och ta del av allt det som huset erbjuder.