Du är här

Krakow juni

Inför och utifrån en resa till Krakow i Polen arbetar vi med frågor kring gott och ont och hur vi kan göra världen bättre. Ingenstans i världen kan man uppleva en sådan kontrast mellan ljus och mörker som i Krakow. Några mil utanför denna vackra stad besöker vi under resan det före detta koncentrationslägret Auschwitz - ett besök alla människor borde göra någon gång i livet. Vi arbetar sedan med hur vi kan fokusera på ljus och gemenskap för att göra världen bättre.

Upplägg: Under början av vårterminen 2021 kommer vår konfirmationsupplevelse att se lite annorlunda ut. Vi kommer inte bedriva distansutbildning utan kommer försöka hitta nya vägar där vi kan ge er ungdomar möjlighet till individuella erfarenheter. Målet är att vi ska kunna komma iväg på en resa till Krakow men naturligtvis beror detta på hur läget ser ut i världen. Blir det omöjligt att genomföra resan kommer ett annat alternativ att erbjudas. Datum för resa och själva konfirmationshögtiden ligger dock fast.

Krakowresan:  11 - 16 juni 2021

Konfirmation: söndag 20 juni 2021

Kostnad: 1500 kronor för boende i Landvetter & Härryda pastorat 2000 kronor för övriga. I priset ingår resa och helpension, vill ni bidra ytterligare till Landvetter och Härrydas ungdomsverksamhet är alla övriga bidrag välkomna.


TRÄFFAR

Här följer de planerade datumen för vårens träffar. Om vi inte kan träffas på grund av restriktioner ger vi andra möjligheter till att uppleva träffarnas teman. Infornation skickas ut via sms.

  • Onsdag 27 januari 2021, Förintelsens minnesdag. Denna dag då vi hedrar förintelsens offer ses vi i grupper om max 8 i Gröenkapellet. Tid har ni valt via doodle och mer detaljer kommer via sms.
  • Lördag 20 mars, 13:30-16:30, Samling i Landvetter kyrka. Tema Påsk
  • Söndag 25 april, 12:00-17:00, Samling i Landvetter kyrka. Dagläger för båda grupperna, ta med matsäck.
  • Tisdag 1 juni, 18:00-19:00, i Landvetter kyrka. Föräldraträff, i dagsläget endast föräldrar.
  • Fredag 18 juni 10:00-15:00, Samling i Landvetter kyrka. Förberedelser inför konfirmationen, ta med matsäck.
  • Lördag 19 juni, 10:00-15:00, Samling i Landvetter kyrka. Förberedelser, genrep inför konfirmationen och fotografering, ta med matsäck.

GUDSTJÄNSTER

På grund av de rådande restriktionerna kan vi i dagsläget inte fira gudstjänst som vanligt tillsammans, något som kommer vara en del av vår verklighet under början av vårterminen 2021.

Gudstjänster firas i Landvetter och Härryda men endast med 8 besökare, du är välkommen på dessa men får räkna med att kanske behöva vända i dörren om det är fullt. Naturligtvis kommer vi justera antalet gudstjänster vi vill att ni ska delta på under ert konfirmationsår utifrån när vi kan öppna upp som vanligt igen.

Mer information om gudstjänsterna finns här.


TISDAGSUPPDRAG

Från och med den 24/11 är tisdagsuppdragen pausade. Det betyder att ni får vänta med att göra uppdrag i Prästgården tills vi öppnar upp igen. Här nedan är allmän information om tisdagsuppdrag som kommer gälla från att vi öppnar.

Under ditt konfirmationsår har du också möjlighet att genomföra 5 tisdagsuppdrag, uppdrag av olika karaktär som görs på tisdagar i och omkring Prästgården i Landvetter. Det är frivilligt att göra tisdagsuppdrag och du kan fritt välja när du vill göra uppdragen under året och i vilken ordning som helst. Men ett gudstjänst- och uppdragskort med alla ifyllda fält som lämnas in före den 11 maj 2021 ger dig ett riktigt fint pris.

Prästgården är öppen varje tisdag mellan 15:00-20:00 för dig som är konfirmand i Landvetter & Härryda, och förutom uppdragen kan ni använda allt det som Prästgården har att erbjuda.


RESAN 11/6 - 16/6

Junigruppens krakowresa går av stapeln dagen efter skolavslutningen med avresa vid ca 14:00. Resan ner till Krakow går med 2 bussar och tar ca 20 timmar väl framme bor vi i centrala Krakow på hotell Campanile fördelade på trippel- och dubbelrum. Mer information och detaljer om resan läggs löpande upp här.


KONFIRMATIONEN 20/6 11:00 - 14:00

Konfirmationen i Landvetter och Härryda är ett stort arrangemang väldigt olikt det vi tänker oss en traditionell konfirmation. I en konfirmation skall det alltid ingå en redovisning där alla konfirmander får vara delaktiga och på något sätt visa upp vad de gjort och lärt sig under sin konfirmationstid. Eftersom vi har så många ungdomar som vill konfirmera sig hos oss här i Landvetter och Härryda har vi flyttat ut denna redovisning ur själva gudstjänsten för att ge ungdomarna mer plats och tid.

Redovisningen är upplagd som en utställning med flera olika stationer fördelade mellan till exempel Prästgården, Gröenkapellet och Landvetter Kyrka. De som besöker konfirmationen får fritt röra sig mellan de olika montrarna och ta del av det ungdomarna vill presentera. De har arbetat hårt med detta och därför betyder det mycket för dem att så många som möjligt går runt och ser vad de gjort. 

Själva konfirmationsgudstjänsten äger rum på strandängarna vid Gröenkapellet och är alltså utomhus. Kl 12:30 drar gudstjänsten igång med att konfirmanderna går i procession från kyrkan och ner till den scen de skall sitta på under gudstjänsten. Gudstjänsten består bland annat av olika tal till konfirmanderna, sång, bön, nattvard och utdelning av deras biblar.


DOP

Fler och fler ungdomar som konfirmerar sig är inte döpta vid konfirmationstidens början. Detta är inget problem utan löser sig genom att du erbjuds att döpa dig någon gång innan konfirmationshögtiden. Vet du med dig att du inte är döpt så vill vi att du så snart som möjligt hör av dig till vår konfirmationspräst Jörgen Magnusson på antingen telefon: 0704-10 71 07 eller e-post jorgen.magnusson [at] svenskakyrkan.se


BETALNING

Landvetter och Härryda pastorat satsar extra på verksamhet för barn och ungdomar, en satsning som gett resultat i att allt fler ungdomar konfirmerar och engagerar sig i vår församling. Fler deltagare betyder som alltid högre kostnader och därför behöver vi ett bidrag från er som väljer vår Krakowkonfirmation.

För boende i Landvetter och Härryda pastorat är bidraget minst 1500:- och för övriga 2000:-. Detta är den lägsta summan vi behöver men för den som kan och vill är ett extra bidrag mer än välkommet. På så sätt kan vi fortsätta erbjuda framtidens ungdomar samma unika upplevelser. Ni kan betala på två sätt:

Swish: 123 476 2662, skriv konfirmandens namn och Krakow juni.
Bankgiro: 213-8642, skriv konfirmandens namn och Krakow juni.

Betalningen vill vi ha i slutet av januari 2021.

Har du av olika anledningar problem med att lösa betalningen kan ni höra av er till vår diakoni eller gustav.ohlander [at] svenskakyrkan.se (Gustav Öhlander) så hjälper vi er med en lösning. Alla skall ha möjlighet att konfirmera sig på lika villkor.