Du är här

Arkeologi & Historia

En väldigt spännande aspekt av den kristna traditionen är biblisk arkeologi och kyrkohistoria.

Kyrkohistoria och bibliska arkeologi är två av de mest vittomspännande ämnena som finns, självklart beroende på att vårt land och vår kultur varit kristet under så lång tid. Före kristendomen finns dessutom judendomen som i sin tur har lämnat oräkneliga vittnesbörd om de bibliska platserna och händelserna efter sig.

För många människor i vår tid är historia ett mycket bra sätt att närma sig sin andlighet. När vi upptäcker att många av de bibliska platserna och personerna har funnits i verkligheten, öppnas våra ögon för den verklighet i vilken bibeln blir till och Guds ord kommer till människan.

Kyrkohistoria är ett ämne som tilltalar många, eftersom det oftast ligger närmare oss själva i tiden i jämförelse med bibelarkeologin. Kyrkohistoria omfattar ju allt från vår egen tids stora kyrkoomvälvningar, till de stora kristna gestalterna som Luther, Aquino eller Hildegard av Bingen.

På dessa sidor vill vi samla ett axplock av intressanta artiklar i dessa ämnen. Om du har egna tips eller länkar, får du mer än gärna höra av dig till oss.

God läsning!