Du är här

Passionsspelen i Oberammergau 2020

Följ med på en fantastiskt upplevelse när Landvetter Härryda pastorat arrangerar en resa till passionsspelen i Oberammergau i södra Tyskland år 2020.

Bakgrund

När pesten härjade i Bayern 1632-1633 utgav invånarna i Oberammergau ett löfte nämligen att vart 10:e år uppföra Kristi lidandes historia. 1634 gavs det första passionsspelet. Från 1680 förlades spelen till varje jämnt avslutat decennium, en ordning som sedan endast frångåtts undantagsvis av tvingande skäl som krig, förbud och liknande. Uppförandet ägde till en början rum under pingsten. I början var kyrkogården skådeplats och arrangemangen primitiva. Den första verkliga passionsspelsteatern invigdes 1820.

Vår resa

2020 är det tid igen för Oberammergaus invånare att spela upp passionsberättelsen och vi har fått möjlighet att vara på plats. Onsdagen den 13 augusti 2020 lyfter flyget till München från Landvetter flygplats med 25 resenärer. I München hämtas vi upp av en buss som tar oss till Dornbirn vid Bodensjön och Hotell Martinspark. Vi ägnar resterande dag åt Dornbirn på egen hand. Torsdag morgon ger vi oss ut på en utflykt i Schweiz. Vi åker med Berninaexpressen genom ett fantastiskt alplandskap med slutstation Sankt Moritz. Att åka tåg i Schweiz är en oförglömlig upplevelse! Fredagen tar vi det lite lugnare och håller oss på marken! Vi besöker den kända blomsterön Mainau, där Lennart Bernadottes familj fortfarande förvaltar trädgårdsarvet på ett förnämligt sätt. Tidigt på lördag morgon ger vi oss av till Oberammergau dit vi kommer före lunch. Det skall finnas tid för egna strövtåg i byn fram till dess att spelen börjar kl. 14.30. Vi kommer att övernatta i eller i närheten av Oberammergau. Söndag morgon åker vi till München och flyger hem till Göteborg.

Inför resan kommer resekaplan, kyrkoherde Peter Bratthammar, samla resenärerna till ett bibelstudium om passionsberättelsen.

Vi har endast 25 platser! Först till kvarn...


Dagsprogram

  • 13/8 2020 Flyg till München. Vidare till Hotel Martinspark i Dornbirn. https://www.viennahouse.com/en/martinspark-dornbirn/the-hotel/overview.h...
  • 14/8 Utflykt till Schweiz. Tågresa med Berninaexpressen genom ett fantastiskt alplandskap med slutstation St Moritz. Tåg i Schweiz är speciellt med tunnlar, höga broar och majestätisk utsikt. 
  • 15/8 Besök på Lennart Bernadottes kända blomsterö Mainau. Alternativt:  Besök i St Gallen med sitt gamla och sevärda bibliotek, ett världsarv. Till Appenzell, en trevlig ort där politiska val fortfarande sker medelst handuppräckning på torget. 
  • 16/8 Till Oberammergau med ankomst före lunch. Egen tid på stan tills spelen börjar kl 14.30. 
  • 17/8 Till München för flyg till Göteborg. 

Resevillkor / avbokningsvillkor 

Endast 25 platser tillgängliga. Först till kvarn...

Allt som ingår: I priset för resan ingår flyg t.o.r. Landvetter – München, bussresa, logi i dubbelrum med frukost och fyra middagar. Passionsspelpaket inkl. biljetter i kategori 2, entréer och utflykter enligt programmet, samt 2 dagar med lokal guide.

Tillkommer: drycker, avbeställningskydd, reseförsäkring 

Pris: 13 990:- SEK per person.

Enkelrumstillägg: 1 050:- SEK per person 

Betalningsvillkor:

  • Vid bokning betalas anmälningsavgift, 1 000:-/person, som inte är återbetalningsbar. Glöm inte att skriva namnen på deltagarna och ”Oberammergau 2020". 
  • Den 1 mars 2019 kommer vi att fakturera ytterligare SEK 1000:- per person som ej är återbetalningsbara.
  • Ytterligare 1 000:-/person betalas i mars 2019. Inte återbetalningsbar. 
  • Slutbetalningen skall ske den 1 februari 2020.
  • All betalning sker till Bankgiro 213-8642

Prisjusteringar: Vi reserverar oss för eventuella prisjusteringar. Priserna är baserade på antal resenärer, aktuella växelkurser, flygskatter och andra skatter. Vid ev ändringar kan vi behöva anpassa priset. 

Avbeställningsskydd kan bokas, 650 kr per person. Måste betalas tillsammans med anmälningsavgiften. Se villkor på vår hemsida: www.exodusresor.se/avbestallningsskydd