Du är här

Prästgården

I oktober 2011 fick ungdomsverksamheten i Landvetter och Härryda församlingar klartecken till att bedriva verksamhet i Landvetters prästgård. Ungdomsteamet, då bestående av Gustav Öhlander och Andreas Rångeby, startade en omstrukturering av både lokaler och verksamhet som idag är en väl etablerad mötesplats för främst ungdomar.

Under ett par månaders tid gick vi från ett tomt skal till ett hus med tre våningar inredda utifrån tre olika målsättningar.

Entréplan: Detta plan är planerat för att kunna fylla ett antal olika funktioner. Våningen används idag för såväl ungdomsverksamhet, kyrkkaffen, skolbokningar, dopkaffe samt Sommarsköna Barntimmar.

Andra våning: Detta plan är ungdomarnas plan och inreddes för detta ändamål med soffor, biljardbord, ateljé och bordtennisrum.

Källaren: I källaren har en satsning för äventyrsdagar riktat mot skola och föreningsliv tagit form. Alla rum som ungdomsverksamheten har fått möjlighet att disponera används till dessa inovativa samarbetsövningar kallat I.R.L. Mer information om IRL finns här.