Detta formulär är stängt för nya inlägg.

Du är här

Taize

Våra ungdomsmässor hämtar sin inspirationen från en plats i Frankrike som heter Taizé. Nu erbjuder vi dig som konfirmerat dig en unik möjlighet att spendera höstlovet på den franska landsbygden och delta i Taizébrödernas liv. Det är en grym chans att stifta nya bekantskaper och ta del av ett liv som kanske skiljer sig från det du lever hemma.

 

Hösten 2020 kommer vi inte att genomföra en Taizé-resa. Välkommen tillbaka hösten 2021. 


Vad är Taizé?

Taizé är ett ekomeniskt kommunitet i den östra delen av centrala Frankrike. Varje år vallfärdar tusentals ungdomar till det kloster som Broder Roger grundade 1949. Som gäst i Taizé bjuds du in att dela Taizébrödernas liv. Men det betyder inte att vi går klädda i kåpor och sover på stengolv - tvärtom kan Taizé liknas mer vid ett konvent eller en festival, utan artister och konserter - men med en hel del musik; Taizé är en plats där du lär känns människor från hela världen och får möjlighet att uppleva ett annat sätt att leva än det vi gör här hemma. Det är kanske också en möjlighet att lära känna sig själv?

Vem reser

Alla som konfirmerat sig i Svenska Kyrkan är välkomna att följa med oss, oavsett om du är konfirmerad i Landvetter och Härryda Pastorat eller någon annan församling. 

Resan

Vi reser med buss lördagen den 26:e oktober. Bussen går från Prästgården i Landvetter och den beräknade restiden är ungefär 21h, vi är alltså framme i Taizé vid lunchtid på söndagen. Samling vid Prästgården 12.30, avresa sker omkring 13.00. Vi reser sedan hem på efterföljande fredag och anländer i Sverige på Alla helgons dag, lördagen den 2:e november efter lunch. 

Boende

Under resan ner och hem sover vi på bussen. I Taizé bor vi i enkla baracker på ett gästområde, inte olikt ett vandrarhem. Vi bort alltså inte i själva klostret.

Måltider

Under resorna ner till Frankrike och påvägen hem står ni själva för er mat. På nedresan blir det en middag som med största trolighet kommer intas i Malmö, och sen även en lunch i den mysiga byn Cluny i Frankrike. På hemresan stannar vi i regel på en McDonalds längs Autobahn. Under dagarna som vi spenderar i Taize ingår helpension.

Pass och avtal

Har du inte redan skrivit på Assistentavtalet behövs det göras innan vi åker. En PDF på avtalet finns i sidomenyn (eller längre ner om du läser på mobilen). Med er behöver ni ha ett giltigt pass på både ut- och inresan i Sverige. Detta kommer ni att behöva visa upp för en ledare innan ni kliver på bussen utanför Prästgården den 26/10. Ni behöver även ett giltigt sjukförsäkringskort. Om du inte har något eller det är på väg att gå ut kan du lätt beställa ett här.

Kostnad

Som vanligt har vi en minimibidrag för våra Assistentresor. Denna summa är 1000 kronor och den som önskar får gärna betala mer som ett bidrag till vår verksamhet. På detta sätt kan vi fortsätta hålla våra låga avgifter och samtidigt erbjuda unika upplevelser utifrån Prästgården. I priset ingår resa och helpension men inte mat under ned- och hemresa.

Betalningen ska vara inne SENAST den 27 september 2019. Har du som anmält dig inte betalat in för din resa då, så släpper vi din plats till nästa person i kön.

Ni betalar enklast till Prästgårdens swishnummer: 123 476 2662 eller till vårt bankgiro: 213-8642. Märk betalningen "Taize"

Anmälan

Fyll i formuläret längst ned på sidan. Din anmälan är bindande och om du önskar avboka din resa måste detta meddelas via mail till Andreas Rångeby på andreas.rangeby [at] svenskakyrkan.se.